Pavlovovej torta trochu inak :-)
Tento recept je prevzatý, ak nájdem originálny zdroj doložím ho sem :-)
Nedávno sa ma kamarátka Dominika pýtala, ako robím túto tortu, že ju mám vrstvenú. Rozhodla som sa preto, že vám pridám receptík na túto tortu, robenú trocha rozdielne ako klasika - sušený plát, krém a ovocie :-)
Na tortu budeme potrebovať:
- 6 vaječných bielkov
- 340gr cukru
- 2 čl kukuričného škrobu
- 2 čl vínneho octu
Na krém budeme potrebovať:
- 2 balenia Mascarpone
- 1 šlahačkovú smotanu (250ml)
- 3 žĺtky
- 80gr práškového cukru
- ovocie na dozdobenie podľa chuti a nálady :-)
Najprv si pripravíme plechy na pečenie. Z cesta vyjdu štyri pláty, čiže si pripravíme 4 plechy vystlané papierom na pečenie. Na každý si zo spodnej strany papiera nakreslíme rovnaké kruhy. Ja zvyknem obkresľovať odnímateľné dno z okrúhlej tortovej formy. Tento bod nám zaručí, že nám hotové pláty pekne na seba sadnú a nebude jeden väčší a druhý menší :-) Vaječné bielka vyšľaháme do spenenej konzistencie a postupne začneme po lyžiciach pridávať cukor. Potom pridáme kukuričný škrob a vínny ocot - došľaháme ešte asi 2 minútky na tuhý sneh.
Podľa kruhov nanesieme cesto na plechy a vložíme do predhriatej rúry na 140°. Sušíme asi hodinu. Dôležitá poznámka - počas tejto hodiny rúru neotvárame. Po 60 minútach plechy prestriedame pre rovnomerné dosušenie a vložíme do rúry ešte asi na 20 minút. Pri každej rúre je to iné, takže nezabudnite zobrať do úvahy aj skúsenosti s vašou rúrou :-) Ideálne je realizovať toto sušenie večer a plechy nechať v otvorenej rúre do rána oddýchnuť :-)
Krém si urobíme tak, že zmixujeme mascarpone s cukrom, osobitne vyšľaháme šľahačku a nad parou vyšľaháme žĺtka. Treba dať pozor aby sa neuvarili. Tieto žĺtka pridáme k mascarpone a na záver jemne primiešame šľahačku. Vrstvíme na podnos plát, krém a ovocie. Hotovo :-)