Pavlovovej torta trochu inak :-)

Tento recept je prevzatý, ak nájdem originálny zdroj doložím ho sem :-)

Nedávno sa ma kamarátka Dominika pýtala, ako robím túto tortu, že ju mám vrstvenú. Rozhodla som sa preto, že vám pridám receptík na túto tortu, robenú trocha rozdielne ako klasika - sušený plát, krém a ovocie :-)  

Na tortu budeme potrebovať:

- 6 vaječných bielkov

- 340gr cukru

- 2 čl kukuričného škrobu

- 2 čl vínneho octu

Na krém budeme potrebovať:

- 2 balenia Mascarpone

- 1 šlahačkovú smotanu (250ml)

- 3 žĺtky

- 80gr práškového cukru

- ovocie na dozdobenie podľa chuti a nálady :-)

Najprv si pripravíme plechy na pečenie. Z cesta vyjdu štyri pláty, čiže si pripravíme 4 plechy vystlané papierom na pečenie. Na každý si zo spodnej strany papiera nakreslíme rovnaké kruhy.  Ja zvyknem obkresľovať odnímateľné dno z okrúhlej tortovej formy. Tento bod nám zaručí, že nám hotové pláty pekne na seba sadnú a nebude jeden väčší a druhý menší :-) Vaječné bielka vyšľaháme do spenenej konzistencie a postupne začneme po lyžiciach pridávať cukor. Potom pridáme kukuričný škrob a vínny ocot - došľaháme ešte asi 2 minútky na tuhý sneh.

Podľa kruhov nanesieme cesto na plechy a vložíme do predhriatej rúry na 140°. Sušíme asi hodinu. Dôležitá poznámka - počas tejto hodiny rúru neotvárame. Po 60 minútach plechy prestriedame pre rovnomerné dosušenie a vložíme do rúry ešte asi na 20 minút. Pri každej rúre je to iné, takže nezabudnite zobrať do úvahy aj skúsenosti s vašou rúrou :-) Ideálne je realizovať toto sušenie večer a plechy nechať v otvorenej rúre do rána oddýchnuť :-)

Krém si urobíme tak, že zmixujeme mascarpone s cukrom,  osobitne vyšľaháme šľahačku a nad parou vyšľaháme žĺtka. Treba dať pozor aby sa neuvarili. Tieto žĺtka pridáme k mascarpone a na záver jemne primiešame šľahačku. Vrstvíme na podnos plát, krém a ovocie. Hotovo :-)

 

 

Diskusia

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok
Vytvorte si webové stránky zdarma! Webnode